In elke Sushi roll deed ik avocado, rauwe zalm, komkommer, zuivel spread, en wat Japanse mayonaise (later in deze post meer hierover) en een aantal soorten sesamzaadjes. Ik vind het heerlijk als de Sushi wat romiger. De bekende Salmon Cheese Sushi is één van mijn favoriet en dit heb ik een beetje proberen na te maken, alleen voegde ik er komkommer aan toe. De vulling heeft dus niet een speciale naam, maar dit is hoe ik het lekker vind.
De Japanse mayonaise maakte ik met de ingrediënten:
- wasabi
- sojasaus
- sesamzaad olie
- mayonaise
- wasabi
- sojasaus
- sesamzaad olie
- mayonaise
Doe een klontje wasabi samen met een eetlepel sojasaus in een kommetje mix dit goed. De wasabi moet opgelost zijn in de sojasaus, want niemand wil als verrassing een klont wasabi in zijn mond! Voeg nu de sesamolie toe, ik gebruikte ongeveer drie eetlepels en roer dit door het mengsel van wasabi en sojasaus. Proef het mengsel en als je niet tevreden bent, maak hem dan op smaak helemaal naar jouw zin. Voeg dit toe aan de mayonaise en roer het goed door elkaar.
Hieronder wat fotootjes die ik maakte tijdens het eten. Sorry voor de slechte kwaliteit, maar die foto’s heb ik met mijn mobiel gemaakt. De taart die je ziet is de HEMELSE taart, waarvan het recept pas op kittehscupcakes stond. Het recept is oorspronkelijk van Door.
Boodschapjes! Als hoofdgerecht maakte ik Yakitori Kip
Liefs,
Anouk
Anouk
Geen opmerkingen:
Een reactie posten