FOOD | TOSCAANSE BONENSOEP

toscaanse bonensoep
Gisteravond vierde ik met een paar vriendinnen 3e kerstdag. Opnieuw heel veel eten en gezelligheid! Ik maakt een simpel soepje, namelijk Toscaanse bonensoep. Het is super makkelijk om te maken en het smaakt overheerlijk!
Dit heb je nodig: (voor 3 personen)
- een blik witte bonen in tomatensaus
- een beker slagroom (125 ml)
- een kop melk
- zout en peper
- olijfolie
- korianderblaadjes of korianderzaden
Bereidingswijze:
Doe het blik witte bonen in tomatensaus in een pan en verhit dit. Doe de witte bonen in tomatensaus hierna in een blender/keukenmachine, zodat alles vermalen is. Je zou het eventueel kunnen zeven, zodat je zeker weet dat er geen velletjes meer in zitten, maar dit hoeft niet per se. Voeg naar smaak melk en slagroom toe. Doe het mengsel weer in de pan en verhit het opnieuw. Voeg zout en peper toe, naar smaak. 
Opmaken:
Giet de soep in een soepkom of soepbord. Neem een theelepeltje met vloeibare slagroom en schilder als Picasso een mooi kunstwerkje op de soep. Strooi wat korianderblaadjes over de soep en doe voor de liefhebbers nog wat extra peper en zout over de Toscaanse bonensoep. Als je het lekker vind, kun je er ook een paar drupjes olijfolie toevoegen voor extra smaak! Bon appetit! 
Liefs,
Anouk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten